Truc voor testen van gaarheid


Er bestaat een heel eenvoudige truc om te weten of het vlees gaar is. Daarbij gebruikt u de muis van uw hand: dat is het gedeelte onder uw duim. U vergelijkt hoe de muis van uw hand aanvoelt met hoe het vlees aanvoelt. Het werkt heel eenvoudig: u duwt zachtjes de top van een bepaalde vinger tegen de top van uw duim. Met deze tip komt u niet langer in de verleiding om de gaarheid te controleren door in het vlees te prikken!

Druk met wijsvinger op duim: bleu of rare
Druk met middelvinger op duim: saignant of medium rare
Druk met ringvinger op duim: à point of well done
Druk met pink op duim: bien cuit of very well done





Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.