Van slager tot chef

Vanaf zondag 18 oktober 2015 rond 16:30 uur nieuw bij RTL4 ‘’Van Slager tot Chef’’. Een gezellig en informatief zondagmiddag programma waarin leerling slagers hun vaardigheden in de praktijk laten zien en een culinaire uitdaging krijgen van chef Jeroen van der Graaf. Presentatrice Corine Boon ondersteunt de kandidaten en test de Nederlander op hun kennis van kruiden & specerijen.

In ‘Van Slager tot Chef’ stellen we per week twee jonge aanstormende talenten uit het slagersvak een dag op de proef. Ze krijgen een opdracht van een ervaren ambachtsman en demonstreren een typische slagersvaardigheid. Van de meester horen we ondertussen waarom hij/zij zo gepassioneerd is over dit vak. Maar ook leren we over de herkomst van bepaalde soorten vlees, kwaliteitscontrole en wat je er überhaupt voor moet doen om een echte slager te worden. De slager beoordeelt de opdracht. De leerling slager zal met het oog op de toekomst ook moeten leren hoe hij de klant kan laten excelleren in eigen keuken. Daar maken we een vliegende start mee.

Er wordt volgens een wekelijks variërend thema gekookt. Onze chef laat een voorbeeld zien van een gerecht wat past binnen het thema en praat over de typische kruiden en specerijen die hierin zijn toegepast. Daarna is het aan de kandidaten om met iets verrassends te komen wat past binnen dit thema. Elke aflevering kent een winnaar. Hij of zij heeft de opdrachten het beste uitgevoerd naar het oordeel van de slager en chef. De winnaar gaat door naar de finale uitzending; een boeiend verslag van een internationale culinaire reis. Waar naar toe en wie we daarin ontmoeten? Dat blijft geheim.

Lees meer op www.vanslagertotchef.nl


Gerrit Jan van de Weg

21 jaar - Oosterwolde

De 21-jarige Gerrit Jan heeft het slagersvak van vader op zoon meegekregen. Hij werkt in de slagerij van zijn vader en hoopt deze ooit over te nemen. Aan SVO volgt hij de opleiding tot chef-slager. Gerrit-Jan stapt iedere dag met veel plezier om 4:00 uur zijn bed uit om in de slagerij te gaan werken. Hij haalt zijn voldoening uit de ambachtelijke werkzaamheden als uitbenen en ontvliezen.