Topslager Henk van de Weg behaalt goud

Persbericht, september 2012

OOSTERWOLDE – “Hallo” klinkt het altijd vriendelijk en vrolijk bij binnenkomst bij een van de filialen van Topslager Henk van de Weg en zonen. Vrolijk zijn ze in het bijzonder omdat afgelopen week opnieuw goud behaald werd tijdens gehouden wedstrijden. De topslager heeft het wederom klaargespeeld: goud voor een aantal producten.

Op 19 september werden tijdens de Slavakto de Internationale ambachtelijke vak wedstrijden gehouden. Deze vak wedstrijden staan bekend als de meest prestigieuze in slagersland. Henk: “De ingezonden producten werden door een onafhankelijke jury beoordeeld op uiterlijk, het aanzien van het snijvlak en de structuur, de geur en smaak en de stevigheid. In totaal werden de producten beoordeeld op 60 verschillende punten.” De kookworst werd bekroond met goud. De balkenbrij en de rookworst fijn werden beoordeeld en kregen de beoordeling goud met ster. Geen enkel minpuntje werd ontdekt!

Gerard: “we zijn een ambachtelijke slager en maken onze producten in onze eigen slagerij in Oosterwolde. We gebruiken hiervoor traditionele recepten en kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, kruiden en specerijen. Dat we veelal natuurdarm gebruiken voor onze worst wordt als een plus gezien door de beoordelaars.” Dat de producten niet alleen heel lekker zijn, maar ook van goede kwaliteit, hebben Henk van de Weg en zijn vier zonen met deze vakwedstrijd bewezen.

De kwaliteitsproducten zijn verkrijgbaar in alle vier filialen: in Doornspijk, Elburg, Oldebroek en Oosterwolde.