Nieuws

Proclamatie


Wij hebben een proclamatie gekregen voor al onze producten die met goud bekroond zijn!
Uiteraard zijn wij hier erg trots op.

Nieuwe bus

Wij rijden tegenwoorden met de bus die je ziet op de foto hiernaast. Het geeft weer een frisse uitstraling van ons bedrijf en is tevens zuiniger in verbruik.

Nieuwe koelwagen

Wij hebben sinds kort een nieuwe koelwagen. U kunt deze huren icm met barbecuevlees, om het vlees koud te houden. Erg geschikt voor wanneer u een barbecue heeft voor grote partijen. Vraag naar de huurvoorwaarden in onze winkel in Oosterwolde.

Sponsoring

De Hullen
Wij hebben de bus voor zorgcentrum 'De Hullen' uit Oldebroek gesponsord.
Deze bus is van de Stichting Vrienden van De Hullen. Zie foto.

ESC
Wij sponsoren nu ook de lokale voetbalclub ESC, in Elburg.

Kampioen ‘Worstmakerij Noord-Nederland’

Vianen, 21 januari 2013

Tijdens de Jaarvergadering van Het Worstmakersgilde op 21 januari jl. is Slagerij van de Weg door astronaut André Kuipers gekroond tot ‘Kampioen worstmakerij Noord-Nederland’. Vele collega’s en vakgenoten waren hierbij aanwezig.

Vakman
Zoals het een vakman betaamt, geeft Slagerij van de Weg de exacte receptuur van zijn topproducten niet prijs! Wel benadrukt Slagerij van de Weg dat men in de worstmakerij uiterst zorgvuldig te werk gaat. Zo is de worstmakerij ingericht volgens alle moderne eisen op het gebied van voedselveiligheid. Verder verwerkt men uitsluitend kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, kruiden en specerijen.

Het Worstmakersgilde
Net als bijna 200 collega-slagers is Slagerij van de Weg aangesloten bij Het Worstmakersgilde. De rode draad door de formule is authentiek vakmanschap. Heel regelmatig nemen de ondernemers op regionaal niveau een kijkje in elkaars worstmakerij. Zo wordt men continu gevoed met nieuwe recepturen en bereidingswijzen. Het resultaat ziet u in de toonbank: een groots assortiment smaakvolle vleeswaren, worst, traiteur en vleesspecialiteiten.

Onafhankelijke keuring
Het afgelopen jaar is Slagerij van de Weg diverse keren onverwachts gekeurd. Diverse producten – zowel vleeswaren, worst als ook traiteurartikelen zijn door een vakjury beoordeeld op o.a. geur, smaak en versheid. Bovendien heeft TNO Voeding deze producten microbiologisch gekeurd. Goed om te weten is dat de Gildeslager niet alleen staat voor smaakvolle, maar ook voor veilige en gezonde vleesproducten.

Onze kampioen stier Nika de Beauraing

Tijdens de veekeuring in Hulshorst werd stier Nika de Beauraing van 13-3-06 kampioen in zijn rubriek. Een mooi resultaat!

Vier keer GOUD

Oosterwolde – Niet één, niet twee, niet drie, maar VIER keer goud. Dat is het resultaat van de onaangekondigde keuring door Het Worstmakers Gilde bij Slagerij van de Weg. Een prachtig resultaat voor vier huisgemaakte specialiteiten van dit familiebedrijf.


Slagerij van de Weg staat al jaren goed bekend in de regio en is met een vader en vier zoons een waar familiebedrijf. Onlangs is de vierde vestiging geopend in Oldebroek, waar inmiddels de straatwerkzaamheden zijn afgerond. Slagerij van de Weg is een ambachtelijke slager met huisgemaakte producten, een eigen worstmakerij en een eigen slachterij. ‘En dat is bijzonder’, aldus Gerard van de weg, ‘want er zijn nog maar iets meer dan honderd zelfslachtende slagers in Nederland’.

Op dit moment heerst er een feestelijke sfeer bij Slagerij van de Weg, want met maar liefst vier eigengemaakte producten haalden zij een Gouden Oorkonde binnen. ‘Wij zijn aangesloten bij de Stichting Het Worstmakers Gilde en twee keer per jaar doen zij een onaangekondigde keuring. Wij zijn er heel trots op dat wij met ons Bourgondisch Gebraad, onze leverworst, onze fijne rookworst èn onze Gelderse Balkenbrij goud hebben gewonnen’.

Het Worstmakers Gilde controleert de producten op wel vijftig verschillende punten waaronder kwaliteit, smaak, consistentie en snijbaarheid. Daarnaast heeft het Gilde de doelstelling om innovatie binnen het slagersvak te stimuleren. Binnenkort valt de Gouden Oorkonde te bewonderen in de winkel. ‘ Wij hebben echt een passie voor worst maken’, aldus Van de Weg.
U vindt Slagerij van de Weg in Oosterwolde, Elburg, Doornspijk en Oldebroek.


Doornspijkse kaas opnieuw topper

Opnieuw is een Doornspijkse kaas uitgeroepen tot de beste kaas van Noord, Oost en Midden Nederland in haar klasse. Bereider kaasboerderij Van Zeeburg: “Eigenlijk is onze koe de winnares. Boerenkaas is de enige Nederlandse kaas welke in harmonie met de natuur moet zijn wil ze scoren. Dit omdat er geen toegevoegde kleur-, geur- of smaakstoffen in de kaas zitten. De natuur moet zelf voor deze ingrediënten zorgen. Noem het puur.” Gepassioneerd vertelt de boer verder: “Nadat we de koeien ’s morgens uit de wei hebben geroepen gaan we ze melken. Van deze melk wordt daarna direct, zonder te verhitten, kaas gemaakt. Zo worden de natuurlijke ingrediënten van deze melk volledig doorgegeven aan de kaas”.

De professionele jury beoordeelt de kazen op honderd punten. De keurmeesters snijden de kaas door en nemen een boormonster om te proeven. Een goede kaas heeft zo’n vijftien tot twintig ronde ogen van zo’n centimeter groot. De smaak telt dubbel mee in de eindscore. Deze moet sprankelend, krachtig en fruitig zijn met een goede nasmaak.

Belangrijke vraag is natuurlijk wat het geheim van een goede kaas is. “We bereiden sinds 1977 boerenkaas waarbij er uiteraard veel veranderd is, maar het ambacht is onveranderd gebleven. Het geheim heeft voor een groot deel te maken met onze in de wei grazende koeien. Tegen de trend in worden onze koeien verplicht om buiten te lopen en zo veel gras te eten. Onze koeien zien dit overigens niet als een verplichting hoor!”

Nederland heeft als kaasland een eeuwenlange reputatie hoog te houden. Boerenkaas maakt hierbij nog ongeveer vier procent uit van de totale hoeveelheid kaas in ons land. Sinds enige jaren wordt boerenkaas door de Europese Unie beschermd en erkend als een zogenaamde Gegarandeerde Traditionele Specialiteit. De Europese Unie kent een GTS label toe om producten voor namaak te behoeden welke volgens een bepaalde traditie bereid worden. Deze kaas is alleen verkrijgbaar in onze vestiging in Oldebroek.


Oud Nieuws

Persbericht 19 februari 1946

BIJNA EEN KOE.
OOSTERWOLDE. Door de slagerij H.v.d.Weg werd dezer dagen een varken geslacht door den veehouder J.v.d.Berg, dat schoon 730 halve kilo's woog. Er zat niet minder dan 35 kilo reuzel in. Het spek was 20 cm dik.