Nieuwe vestiging in 't Harde.

Persbericht, Veluweland.nl
door Hanneke Bloemendaal


'T HARDE - Slagerij van de Weg opent morgen officieel een nieuwe vestiging in 't Harde. De naam van het bedrijf zal voor menig inwoner de nodige herinneringen oproepen. Na enkele decennia is het dorp weer een ambachtelijke slagerij rijker.

Zijn opa begon in 1928 een slagerij in Oosterwolde. Henk van de Weg leerde het vak weer van zijn eigen vader, maar ook van zijn oom Gerrit die een slagerij in 't Harde had. ,,Ik heb echt geweldige jeugdherinneringen aan mijn tijd in 't Harde," vertelt Henk van de Weg. ,, Het dorp heeft een warme plek in mijn hart en het was dan ook een grote wens om hier een vestiging te openen." Henk van de Weg heeft zes kinderen, waarvan er vijf werkzaam zijn in het slagersvak en de zesde chauffeur is geworden. ,,Wij hebben zestien kleinkinderen waarvan de oudste drie inmiddels ook regelmatig in de slagerij werken. Geweldig, hè?", lacht hij trots. ,,Wij zijn een echt familiebedrijf en ' t Harde wordt onze vijfde vestiging."

Naast vijf vestigingen heeft Slagerij van de Weg een eigen slachterij. ,,Al onze producten worden op ambachtelijke wijze gemaakt en wij weten exact waar het vlees vandaan komt," vertelt Van de Weg. ,,In de loop der jaren zie je dat er nogal wat veranderd is in het vak. Zo aten de mensen vroeger zes keer per week aardappelen, groenten en vlees. Inmiddels is er veel meer variëteit ontstaan, hetgeen je weer terug ziet in ons aanbod van producten. Ook de ingrediënten zijn aangepast aan de tijd. Zo gebruiken wij minder zou, uitgeselecteerde specerijen en zo min mogelijk hulpstoffen. Op deze manier ontstaat een goed en eerlijk product."

Slagerij van de Weg is bekend om diverse specialiteiten als rookworst, balkenbrij, kookworst, gebraden gehakt en diverse hamsoorten. De nieuwe vestiging in 't Harde werkt op transparante wijze naar de klant toe, hetgeen bewerkstelligd wordt door een zogenaamd werkeiland. Diverse worstsoorten worden in de winkel afgebraden en kunnen warm geproefd worden. ,,Via een tablet in de winkel kan men onze receptuur inzien en desgewenst direct naar het eigen adres mailen."
Zowel Henk als zijn zoon Gerard zullen in de vestiging in 't Harde werken, bijgestaan door een ervaren team. ,,Al onze medewerkers hebben de slagersvakopleiding gevolgd en kunnen gericht advies geven omtrent vleessoorten, maaltijden en dergelijke".