Goud voor Topslagerij Van de Weg

Persbericht - Oosterwolde
Topslagerij Henk van de Weg en zonen is opnieuw in de prijzen gevallen op 23 en 24 september 2013 op de Nationale Slagers Vakbeurs in Amsterdam. Het familiebedrijf won viermaal goud, waarvan drie producten goud met ster. Hendrik van de Weg is de worstmaker van de Topslagerij.

Hij is natuurlijk in zijn nopjes met de goede waardering die de deskundige jury, bestaande uit keurmeesters, deskundige worstmakers en leerlingen van het Slagers Vakonderwijs, de eigengemaakte producten gegeven hebben. Hendrik: "We kopen zelf ons vee in bij vaste mesters, waar we afspraken mee hebben. We slachten het vee zelf in onze slagerij met worstmakerij en rokerij in Oosterwolde. We weten zo wat we kopen en hoe het vlees met de juiste kruiden het beste tot haar recht komt." Hendrik weet waarover hij praat; met passie voor het vak maakt hij samen met het team de diverse producten.

Feit is dat een ambachtelijke slager veel minder zout gebruikt dan producten die geleverd worden aan supermarkten. De korte lijnen van de mester naar de slager en van daar naar de winkel komt de smaak ten goede. "Het spreekt voor zich dat bij ons gekocht vlees het ambachtelijk karakter naar voren komt", aldus de vakman. De Hausmacher leverworst is bekroond met goud, terwijl de balkenbrij, de fijne rookworst en de kookworst allen zijn bekroond zijn met goud met ster.

Om deze bekroning te krijgen moet het product voldoen aan een aantal strenge eisen en wordt het gekeurd op onder meer het aanzien, de kleur, consistentie, samenstelling en natuurlijk de geur en smaak. Het personeel van vier vestigingen laat de klant graag proeven van de bekroonde producten om te zien of de mening van de jury ook hun mening is.